Alternate Text
HEMEN TEKLİF ALIN Tv panel ve led tamirleri Türkiye'nin her yerine kargo Yedek parça ve onarım hizmeti

D-Led ve E-Led Nedir?

01.09.2022 D-Led ve E-Led Nedir?
Bir televizyonun uzun yıllar boyunca kullanıcısına sağlıklı ve verimli bir hizmet sunması için televizyonun yedek parçaları ve bu parçaların orijinalliği oldukça önemlidir. Bu yedek parçalardan biri olan ve piyasada aydınlatma sistemleri olarak bilinen Led tv panel ledleri, Led tv backlight, Led tv aydınlatma ledleri gibi isimlerle kullanılır. Farklı markalar( Samsung televizyon, LD televizyon, Philips Televizyon) ve modeller için farklı türlerde üretilen bu Led tv led panellerinden ikisi D-Led ve E-Leddir.
 
D-Led Nedir?
Direct Led kavramının kısaltılmış hali olan D-Led, LED TV ledlerinden biridir. Mimarisi sebebiyle ışık doğrudan olacak şekilde panele ekranın altından verilmektedir. Bunun sebebi, Led arka aydınlatma modülünün difözürün arkasında yer alması ile açıklanır. Tek tip aydınlatmaya sahip olan D-Ledler aynı zamanda ucuz fiyatlara sahiptir. Yüksek kontrasta ve kontrol edilebilir bölgesel karartmaya sahiptir. Ayrıca ampullerin yerleşimi E-Led ile karşılaştırılınca ekranın daha iyi bir hale gelmesini sağlar. D-Ledde diyot sayısı az olduğu için aydınlatma daha az hassastır. Ancak yüksek görüntü kalitesine, düşük maliyete ve ince panellere sahip değildir.
Avantaj ve dezavantajları göz önünde bulundurulduğunda üreticiler tarafından aydınlatma sistemleri arasında en az tercih edilip kullanılan Led Tv led panel türüdür.
 
E-Led Nedir?
Edge Led kavramının kısaltılmış hali olan E-Led, son yıllarda üretilmiş olan LCD, LED TV’lerin yedek parçası olarak daha fazla tercih edilmektedir. E-Led’i diğer türdeki Led tv panel ledlerin ayıran en önemli özelliği yapısındaki şeridin üzerinde daha fazla lede sahip olmasıdır. Panele montelenme şekli çerçeveleme monte yöntemidir.
Bu aydınlatma sistemi, alt seviye Led televizyonlarında kullanılır çünkü bu tip televizyonlardaki siyahlarda daha az derinlik vardır. D-Led’e göre daha incedir ve düşük maliyetlere ve daha az enerji tüketimine sahiptir. Bu tip aydınlatma sistemini kullanan TV’ler piyasada daha ucuzdur. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi siyahlara verdiği derinlik sığ olduğu için karanlık sahnelerde kullanıcı istediği verimi elde edemez. Diğer yandan E-Led aydınlatma sistemleri bölgesel karartmaya sahip değildir.
Böyle düşündüğümüzde iki aydınlatma sisteminin de kendine özgü yapıları ve özellikleri vardır.
Televizyon üreten sektöre ait olan firmalar, E-Led ve D-Led’i ürettikleri televizyonlara yedek parça olarak seçerken televizyonun segmenti ve panel türü gibi birçok detayı göz önünde bulundururlar. Böylece D-Led ve E-Led Led TV panel ledleri, sahip oldukları avantajlar ve dezavantajlar ile kendilerine uygun olan farklı televizyon modellerinde yedek parçalar olarak kullanılırlar.
 
tv tamiri, samsung tv tamiri, philips tv tamiri, led panel tamiri, izmir tv tamiri, ege lcd, ege tv tamiri, izmir tv tamiri