Alternate Text
HEMEN TEKLİF ALIN Tv panel ve led tamirleri Türkiye'nin her yerine kargo Yedek parça ve onarım hizmeti

Led Bar Nedir?TV Led Bar Tamiri ve Değişimi Nasıl Yapılır?

01.09.2022 Led Bar Nedir?
Diren ya da diyot gibi elektronik devre elemanlarından oluşan ve LED Alüminyum çubuğu üzerinde dizilen Led Barlar, elektriğin ışığa dönüşmesini sağlayan modellerdir. Esnek bir yapıya sahip olmayan Led Barların üzerindeki parçalar, ince şerit üzerine dizilir. Enerji tasarrufuna önem veren Led Barların kullanım alanları geniştir.
 
TV Led Bar Tamiri ve Değişimi Nasıl Yapılır?
Sürekli olarak gelişmekte olan teknolojilerle üretilip kullanıma hazırlanan tv modellerine paralel olarak yeni nesil tv panelleri de üretilmeye devam etmektedir. Durum böyle olunca yeni nesillerden önce üretilmiş olan 6-7 yıllık Led, LCD televizyon modellerinin kullanımında aksaklıklar çıkmaya başlamıştır. Garanti sürelerinin de sona yaklaşması veya bitmesi ile bu tip televizyon modellerinin ekran panellerinde kararmalar, noktalar halinde sönmeler gibi sorunlar baş gösterdi. Bu durumun sebebi led tv arka aydınlatmaları olarak da bilinen tv led barlarının bozulmaya başlaması ya da bozulmasıdır.
Bu sorunlar giderilmedikçe yani TV Led Barları tamir edilip ya da değiştirilmedikçe panel arızalanmaları meydana gelir ve yüksek maliyetler açığa çıkar.
Çözüm başarılı bir tamir ya da değişimdir. Tamir mutlaka, bu konuda uzmanlaşmış olan teknik personeller tarafından yapılmalıdır. Aksi takdirde daha önce belirttiğimiz gibi arızalanmalar ve yüksek maliyetler kaçınılmaz hale gelir.
Tv Led Barlarının değişimini ise teknik detayları göz önünde bulundurarak anlatmak daha doğru olur.
Değişimin ilk aşamasında yerinden sökülen tv panelinin üzerindeki panel kodları ile yeni kullanılacak olan sıfır tv led barlarının birbiri ile uyumlu olması çok önemlidir.  
Panelin içerisine şerit halinde yerleştirilen bu tv arka aydınlatmaları ya da diğer adıyla tv led barları, farklı değişkenlere bağlı olarak farklı tiplere sahiptir. Örneğin farklı panel numaralarına, markalara ve ekran büyüklüklerine (inç) sahip televizyon modelleri için farklı tv led barları kullanılır.
Tv Led Bar değişimi, farklı şekilde montelenme yöntemlerine sahiptir. Bu durum panellerin modellerine göre uygulanır. Örnek verecek olursak bazı modellerde tv led barları çift taraflı bant kullanılarak panellere monte edilirken başka bir modele sahip panel için tv led bar değişimi, panel üzerine vidalama veya geçme yöntemleri ile yapılır.
Bu farklı yöntemleri göz önünde bulundurduğumuzda günümüzün teknolojik çağında Youtube gibi sosyal medya mecralarında içeriği tv led bar değişimi olan faydalı videolar yer almaktadır. Farklı televizyon modellerini düşünürsek bazı modellerde bu videoları, değişim için ihtiyacımız olan tv led bar tamir setini ve teknik becerimizi kullanarak televizyonumuzun led bar değişimini yapabiliriz. Ancak tabi ki bu durum her model için geçerli değildir. Bazı modellerde mutlaka alanında uzmanlaşmış olan teknik personeller gerekli değişimi yapmalıdır.
Sonuç olarak televizyon için önemli bir yere sahip olan tv led barlarının sağlıklı kullanımı, arızalanma durumunda doğru bir şekilde tamir veya değişimi, kullanıcının yüksek maliyetlere yol açacak daha büyük bozulmalardan kaçınabilmesi demektir.
EGE LCD olarak deneyimli ekibimiz ile televizyonlarınızda arıza tespiti yapıp, arızaya müdahale ediyoruz. Televizyonlarını izleyen Mutlu müşterilerimizden biri olmak istiyorsanız bizi aramayı unutmayın!

philips tv tamiri, lcd tv tamiri, samsung teknik servis, samsung tv tamiri, ege lcd, led bar, konak tv servis,