Alternate Text
HEMEN TEKLİF ALIN Tv panel ve led tamirleri Türkiye'nin her yerine kargo Yedek parça ve onarım hizmeti

TV Kondansatör Arızaları Nedir? Nasıl Tamir Edilir?

07.09.2022

TV Kondansatör Arızaları Nedir?

Günümüzdeki bütün teknolojik aletlerde olan kondansatörler küçük parçalar halindedirler. Devrelerin üzerinde yer alan kondansatörler, televizyonlarımız gibi sürekli olarak kullandığımız farklı teknolojik aletler için de oldukça önemli ve işlevsel bir varlığa sahiptir.

Elektronik cihazlarda kullanılan bu kondansatörlerin işlevi, reaktif güç kontrolünü sağlama, bilgi kaybını engelleme, elektrik yükünü depolama ve doğru ve alternatif akım arasındaki akışta işlem görmesi gibi görevleri yerine getirebilmesine bağlıdır. Bu görevlerin aksaklığa uğraması ve kondansatörlerin arızalanması durumunda televizyon sahibi direkt olarak TV servislerine başvurmalı ve kondansatör değişimi yapılmalıdır. (Eğer İzmir'de ikamet ediyorsanız Ege LCD teknik servis olarak bozuk televizyonunuzun tamiri için bizi arayın!) 

Ancak bu değişim için göz önünde bulundurulması gereken belli unsurlar vardır. Örneğin kondansatörlerde kullanılan plakaların çalışma sistemi, dayanma şiddeti, depolama kapasitesi, yalıtkan malzemelerin cinsi gibi unsurlar kondansatör değişiminde dikkat edilmesi gereken noktalardır. Diğer yandan televizyonların farklı markaları (Samsung, Philips, LG) da kondansatör değişiminin doğru yapılması için dikkat edilmesi gereken başka bir noktadır. Samsung Televizyon, Philips Televizyon, LG televizyon ya da başka bir marka televizyonlarda kondansatör farklı bir şekilde değişmektedir. 

Buna ek olarak ürünlerin yani kondansatörlerin taşıyabilecekleri yük kapasiteleri ve çalışma gerilimleri gibi özellikleri kondansatörlerin fiziksel çapları ile doğru orantılıdır.

Günümüzde kondansatörler verilen ömür garanti süreleri ile 2-3 yıl olsa da içinde bulunduğumuz teknolojik çağda yenilenebilir enerji sayesinde kondansatörlere verilen bu 2-3 yıllık garanti süreleri 20 ile 25 yıl arasına kadar uzamakta hatta ömür boyu bile kullanımı mümkün hale gelmektedir.

Daha önce görevlerini saydığımız kondansatörlerin televizyonlarımızda olmadığını düşünürsek, arızalanmaların genellikle cihazın kısa devre yapmasından dolayı ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Diğer yandan aşırı sıcak koşullar da kondansatörlerin bozulmasına yol açabilir. Düşük voltajlarda bile kondansatörler çabuk ısınabilecek özelliğe sahiptir.

TV kondansatörlerinin arızalanması genellikle anakarttaki kondansatör ile ilgilidir. Televizyonunuzu açıp kapatma tuşunu kullanarak açmaya çalıştığınızda eğer açılmazsa ya da açılıp kapanırsa bu durum televizyonun ana kart kondansatörünün arızalandığına işarettir. Televizyon ana kart arzalarında tv servisine mutlaka başvurmalısınız!

 

TV Kondansatörler Arızaları Nasıl Tamir Edilir?

Televizyonunuzun kondansatörlerinde oluşan bir arıza ile karşılaştığınızda yapmanız gereken en doğru şey alanında uzman TV servislerine başvurmaktır. Alacağınız profesyonel teknik hizmet, televizyonunuzdaki anakart kondansatörünün yerinden çıkma, patlama, ana kart bağlantı kesintisi gibi sorunlarını hatasız bir şekilde tespit etmenizi sağlar. Farklı sorunlar farklı çözümler gerektireceğinden televizyonunuzdaki kondansatör arızası her zaman bir değişim ile de sonuçlanmayabilir. Kendi başınıza bozulan televizyonu tamir edemezsiniz. İzmir Ege LCD , televizyon tamiri için bir numaralı teknik servistir. 

Kısa devre yapmış olan bir televizyonun kondansatör arızasını şişmesinden ya da akım ölçerler ile tespit edilir. Bu akım ölçer cihazları TV servislerinin kullandığı ve teknolojik dünyada önemli bir yere sahip olan bir cihazdır. Evlerde kullanılan topraklama metodu ile benzer önlemlere sahiptir. Öyle ki patlaması beklenen bir durumda sisteme zarar vermeden önce kendini patlatır.

Biz EGE LCD olarak televizyonlarınızın kondansatör arızalarını profesyonel ekiplerimiz ile doğru ve sağlıklı bir şekilde tespit ediyor, farklı televizyon markalarının (Samsung, Philips, LG) yapılarını göz önünde bulundurarak tespitlerimize uygun olarak size hesaplı, kalıcı ve sağlam çözüm yolları sunuyoruz!

Servis Verdiğimiz Bölgeler;

-Konak televizyon servisi
-Bornova LCD Servisi
-Buca TV servisi
-Karşıyaka televizyon tamiri
-Bostanlı LCD Servisi
-Bayraklı TV Servisi
-Altındağ televizyon servisi